Print opties:

Oatmeal cookies

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 30 minuten Cook Time: 10 minuten Total Time: 40 minuten
Servings 6
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Van mijn lieve achternichtje, kreeg ik dit heerlijke recept voor havermout koekjes. Super lekker en super makkelijk!

Ingrediënten
  • 170 g Roomboter
  • 150 g Witte basterdsuiker
  • 165 g Licht bruine basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 tsp Vanille extract
  • 155 g Bloem
  • 1/4 tsp Bakpoeder
  • 1/2 tsp Kaneelpoeder
  • 1/4 tsp Zout
  • 225 g Havermout vlokken
  • 50 g Witte chocolade
  • 50 g Melk oif pure chocolade
  • 100 g Ongezouten pecannoten (of macademia of beide)
Instructies
  1. Meng de zachte roomboter, witte suiker, licht bruine basterd suiker goed door elkaar met een mixer tot een zachte brei.

  2. Voeg vervolgens 2 eieren en 1 theelepel vanille extract toe en mix het geheel totdat het luchtig wordt.

  3. Zeef de meel, bakpoeder, 2 kaneel en zout en voeg dit toe aan de brei. Mix dit goed tot een zacht dik beslag.

  4. Hak de chocolade tot kleine blokjes. Neem telkens een klein handje pecan noten en knijp deze samen zodat ze breken. Halveer indien van toepassing de macadamia noten.

  5. Voeg hierna de havermout vlokken, chocolade en de noten toe aan de rest en schep het geheel met een spatel door elkaar.

  6. Zet het koekjes deeg 10 minuten in de koelkast.

  7. Schep vervolgens met een lepel of een ijsschep bollen deeg op het bakpapier. Druk deze een beetje plat. Let op! het deeg smelt dus zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de deegbollen.

  8. Bak de Oatmeal cookies ongeveer 10 minuten in een oven van 170-180 graden celcius.

  9. De cookies zijn zacht en niet donker gekleurd als ze uit de oven komen, maar komen op kleur en worden krokanter als ze afkoelen.

Note

Serveer tip
Als ze nog een klein beetje warm zijn, oeh…

Variatie tip
Probeer eens andere noten of wat dacht je van rozijnen? Eindeloos variëren, heerlijk!

Zie ook het recept om zelf Vanille extract te maken