Print opties:

Kwarkbollen

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 minuten Cook Time: 25 minuten Total Time: 40 minuten
Servings 4
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Ooit kreeg ik dit recept voor kwarkbollen. Hoewel ze standaard al heel erg lekker waren, hebben Ingrid en ik er nog even verder aan gesleuteld en uiteindelijk op dit recept uitgekomen. Super makkelijk te maken en nog een gezond tussendoortje ook.

Ingrediënten
  • 250 g Magere kwark
  • 150 g Spelt meel
  • 100 g Bloem
  • 1 tbsp Bakpoeder
  • 1/4 tbsp Zouit
  • 2 Eieren
  • 1 tbsp Olijfolie extra Vierge
  • 3 tsp Vanille extract (zie ook mijn zelfmaak recept)
  • 75 g Rozijnen
  • 75 g Krenten
  • 50 g Blueberries
  • 2 Bananen (liefst overrijp)
Instructies
  1. Wel de krenten en de rozijnen in lauw water een kleine 10-15 minuten in een kommetje. En verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Doe alle droge ingrediënten (meel, bloem, bakpoeder en het zout) in een kom en meng ze goed door elkaar.

  3. Voeg nu de natte ingrediënten (kwark, olijfolie, eieren en de vanille extract) toe en roer dit tot een beslag.

  4. Prak 1 banaan tot moes en roer ook door het beslag.

  5. Lek de krenten en de rozijnen uit en doe deze bij het beslag. En snij de andere banaan in kleine stukjes en doe ook bij het beslag. Roer alles nog een keer door elkaar.

  6. Leg nu een vel bakpapier op een bakplaat en maak met twee lepels (of een ijsknijper) kleine bollen iets groter dan pingpong ballen. Leg ze niet te dicht op elkaar, want de bollen zullen iets in volume groeien.

  7. Bak de broodjes in 20-25 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen op een rooster (in ieder geval niet op de bakplaat, want dan drogen ze uit). Eet smakelijk!