Tijdens gourmet of fondue moet deze altijd op tafel staan. Maar natuurlijk ook bij shoarma. Ik gebruik zelf een hakmollen, dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.
Pel de knoflook.
Doe alle ingrediënten in een allessnijder (ik gebruik zelf een klein keukenmachientje). De verse kruiden met takjes en al er in. In de takken zit namelijk veel meer sap dan in de baadjes, dit zorgt voor nog meer smaak.
Hak nu alles fijn tot er een mooie gladde witte saus ontstaat en de kruiden als kleine groene puntjes in de saus overblijft.
Zet in de koelkast voor minimaal 2-3 uur om alle smaken goed te laten intrekken. Ik zelf maak het een dag van tevoren.
Serveer tip
Perfect bij shoarma, gourmet, fondue, steengrillen, etc.
Variatie tip
Als je van een wat dikkere knoflook saus houdt, gebruik dan eens Griekse yoghurt in plaats van ‘gewone’ yoghurt.
Vervang de peterselie ook eens met verse munt of gedroogde oregano