Print opties:

Kip Fajitas

Cooking Method
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 minuten Cook Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten
Servings 2
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Simpel en snel Mexicaans gerechtje? Dan is dit wat je zoekt! Serveer op een tortilla wrap met wat verfrissende salsa

Ingrediënten
  • 2 Rode uien
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1/2 Jalapeno peper
  • 300 g Kipfilet (of kippedij filet)
  • 1 tbsp Chilipoeder
  • 1 tsp Knoflookpoeder
  • 2 tbsp Olijfolie
  • 1/2 Limoen
  • Zout & peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius op de grill stand.

  2. Snij de ui in dunne reepjes (eerst de ui door de helft en dan in plakjes). Snij ook de paprika in dunne reepjes. En als laatste de kipfilet in dunne reepjes.

  3. Verwijder de zaden uit de Jalapeno peper en snij deze in kleine stukjes.

  4. Neem een bakplaat en doe hier de olijfolie op. Strooi daarna de ui, paprika, japalapeno en als laatste de kipfilet er op.

  5. Strooi de chilipoeder, zout, vers gemalen peper en knoflookpoeder over de kipfilet reepjes.

  6. Knijp de halve limoen uit over het mengsel over de gehele bakplaat. Meng daarna alles even goed door elkaar met je handen.

  7. Bak de kip gaar in 20-30 minuten onder de grill. Schep het om de 10 minuten even om. Heb je nou geen grill, dan kan het ook gewoon in de (hete lucht) oven.

  8. Serveer het op een tortilla wrap met wat salsa. Heerlijk!