Print opties:

Groene vla

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 minuten Cook Time: 5 minuten Total Time: 10 minuten
Servings 4
Best Season Zomer
Beschrijving

Geloof me dit recept lijkt vreemd en misschien zelfs niet lekker, maar probeer het eens het is heerlijk.

Ingrediƫnten
  • 1 l Vanille vla
  • 2 tbsp Witte basterdsuiker
  • 1 Rijpe avocado
Instructies
  1. Snij de avocado over de lengte langs de pit door midden. Pak de avocado met twee handen vast en draai je handen contra zodat de twee helften tegenovergesteld van elkaar draaien. De avocado laat nu los en de pit blijft in een van de twee helften zitten. Haal deze eruit en doe al het vruchtvlees in een schaal. Deze schraap je met een lepel uit de schil.

  2. Doe de basterd suiker er bij en meng het geheel goed. Prak het desnoods met een vork tot het een goeie creme wordt.

  3. Voeg nu de vanille vla toe en roer alles goed door.

  4. Zet in de koelkast tot het geheel goed koud is.

Note

Serveer tip

Prima als nagerecht bij een Indonesische rijsttafel.

Variatie tip

Klop wat room tot slagroom om de vla wat romiger/dikker te laten worden.