Cantuccini (biscotti di Prato)

Print Recipe
0 Add to Favorites
pinit
pinit
0 Add to Favorites

Cantuccini (biscotti di Prato)

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 40 min Total Time 1 uur 10 minuten Servings: 4

Description

oen ik dit Italiaanse koekje voor het eerst at dacht ik dat hij oud was geworden. Maar toen ik toch door at, bleek de smaak zo verfijnt en lekker te zijn dat ik mij begon af te vragen of dit wellicht zo hoorde. tegenwoordig weet ik beter en snap ik dat dit koekje niet los gegeten moet worden, maar in de espresso of in de Vin Santo gedoopt hoort te worden.

Dit is mijn variant op deze Italiaanse delicatesse. Ik gebruik basterd suiker in plaats van kristal suiker. Hierdoor worden de koekjes niet zo heel erg krokant en kan je ze ook los eten. Maar gedoopt in een goede bak koffie nog steeds het lekkerste.

Dus serveren bij een goede espresso of een lekkere Italiaanse dessert wijn (Vino Santo). De suiker lost op door de koffie en dat maakt de smaken in het koekje los. Dus lekker oud Hollands ‘soppen’.

Doe naast noten ook eens wat goji bessen of cranberries door het deeg. Geeft een heerlijk frisse toon aan dit koekje.

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de schil van de sinaasappel.

  2. Doe de meel, zout en suiker in een kom en roer dit kort door.

  3. Roer de eieren, vanille, Amaretto, sinaasappel rasp even apart goed door elkaar en voeg daarna toe aan het meel met de suiker. Mix met een mixer met deeghaken. Met de hand is het niet te doen, want het is een heel erg plakkerig deeg, dus hou daar rekening mee. Doe als laatste de noten toe en mix nog even goed door elkaar, zodat de noten mooi verdeeld zijn door het deeg.

  4. Stort nu het deeg op een bakplaat met bakpapier. Maak je handen nat met koud water en maak van het deeg een langwerpige deegstaaf. Ik doet dat schuin over de bakplaat heen, zodat ik de staaf zo lang mogelijk kan maken.

  5. Nu mag de bakplaat voor 30 minuten in de oven.

  6. Haal na die 30 minuten de staaf uit de oven en snijdt deze in plakken van ongeveer 2 cm dik. Ik snij de plakken schuin af, omdat ik dat het mooiste vind.

  7. Plaats de plakjes plat en naast elkaar op de bakplaat terug en bak deze nog 10 minuten verder. Tot ze allemaal een mooi goudbruin randje hebben.

Dit vind je misschien ook lekker ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *