Print opties:

Cajun pilav rijst met garnalen

Cooking Method
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 15 minuten Cook Time: 30 minuten Total Time: 45 minuten
Servings 2
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Hoewel ik niet ‘vies’ ben van een complex gerecht is het door de weeks altijd erg praktisch om een gerecht te maken waar je maar 1 pan voor nodig hebt 😉 Zoals dit gerecht. Simpel, snel en heerlijk als je toe bent aan wat pit in je maaltijd.

Check ook even mijn recept om zelf Cajun kruiden te maken, super simpel en perfect voor dit gerecht.

Ingrediënten
  • 3 tbsp Olijfolie
  • 1 Ui
  • 2 Selderie stengels
  • 1 Groene paprika
  • 1 Teen knoflook
  • 1 Jalopeno peper
  • 1 1/2 tbsp Zelfgemaakte Cajun kruiden (zie mijn recept)
  • 200 g Zilvervlies rijst
  • 450 ml Kippenbouillion
  • Zout & Peper
Instructies
  1. Snipper de ui, selderie, paprika, jalapeno peper en knoflook

  2. Doe de ui, selderie, paprika en het zout in wat olijfolie in een pan waar een deksel op kan. Liefst een met een glazen deksel, zodat je kan zien dat de garnalen straks gaar zijn.

  3. Als de ui mooi glazig is geworden doe je de knoflook en de jalapeno peper erbij en roer je ongeveer een minuut.

  4. Voeg nu de cajun kruiden toe en roer 1-2 minuten door elkaar, zodat de kruiden hun geur los laten.

  5. Doe nu de bouillon erbij en wacht tot het gaat bubbelen.

  6. Voeg nu de rijst toe, roer goed door elkaar en doe de deksel op de pan voor 10 minuten op laag vuur (bij mij is dat stand 4 en ik kan tot 9).

  7. Roer nu de rauwe garnalen erdoor en laat nogmaals 5 minuten verder garen met de deksel op de pan.

  8. Als alle garnalen mooi roze zijn is het gerecht klaar om te eten. Eet smakelijk!