Print opties

Aardbeisaus

Cooking Method
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 8
Best Season Geschikt voor het hele jaar
Beschrijving

Even snel een frisse vruchtensaus maken voor over een dessert of cake? Simpel! Dit is het recept voor aardbeisaus, maar het kan ook met andere vruchten, zoals bessen, bramen, frambozen of andere bosvruchten.

Ingrediƫnten
  • 400 grammen Aardbeien
  • 100 grammen Suiker
  • 2 zakjes Vanille suiker
  • 1/2 Citroensap
Instructies
  1. Maak de aardbeien schoon en haal het 'kroontje' er vanaf. Snijdt ze in stukjes.

  2. Doe de aardbeien, suiker en citroensap in een pan met een dikke bodem. En verwarm dit tot alles vloeibaar begint te worden.

  3. Pureer het geheel met een blender. Pas op want de gesmolten suiker kan wel meer dan 100 graden Celsius worden!

  4. Laat de saus nu afkoelen en hij is klaar.